Even voorstellen

Maaike Feenstra: oprichter van Uitgeverij EigenZinnig en EigenZinnigBoek

 

In 2012 ben ik gestart met Uitgeverij EigenZinnig. 

Daarvoor heb ik Frans gestudeerd in Groningen, met als specialisatie moderne letterkunde. Een heerlijke studie, waarin ik kennis maakte met de ‘grote’ literatuur en vooral veel boeken heb moeten lezen en analyseren.
Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan op middelbare scholen in zowel Engeland als Nederland ben ik zo'n vijftien jaar fulltime moeder geweest. Vooral ook omdat mijn oudste zoon zeer ernstig verstandelijk gehandicapt bleek te zijn. In 2012 heb ik hierover geschreven in Nieuwe schoenen en ander gedoe. Hoewel ik het boek inmiddels teruggetrokken heb, omdat het wel heel erg persoonlijk is, beviel het  uitgeefavontuur me zo goed dat ik besloot daarmee door te gaan. Sindsdien heb ik veel schrijvers ontmoet, honderden manuscripten onder ogen gekregen en meer dan honderd boeken uitgebracht. In kleine oplages misschien, maar stuk voor stuk mooie, bijzondere boeken. 

Uitgeverij EigenZinnig is inmiddels overgenomen door ClusterEffect en ik ben een compleet andere weg ingeslagen, die van de ICT.

 

Wil je meer van mij lezen of over mij weten? Kijk dan eens op mijn blog Wat een zorg! | Moeder van een gehandicapte zoon (wordpress.com)